مدیرکل دفتر بهبود تغذیه و جایگاه امور دام وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرد که فرآیند رتبهبندی کارخانجات تولید خوراک دام، طیور و آبزیان از دو سال پیش آغاز شده و تا کنون ۶۱ درصد از این واحدها موفق به دریافت گواهینامههای مربوطه شدهاند.
به گزارش خبرگزاری مهر، سید احمدرضا سیدعلیان با اشاره به هدف این رتبهبندیها، توضیح داد که این اقدام برای تضمین تولید خوراک باکیفیت و افزایش بهرهوری انجام میشود و بر پایه ارزیابی فناوریهای موجود در کارخانجات از جمله ابزارهای سختافزاری و نرمافزاری است. وی افزود: این فرآیند امکان شناسایی توانمندیها و فناوریهای موجود در کارخانجات تولید خوراک دام و طیور را فراهم میکند.
سیدعلیان همچنین به همکاری با سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی اشاره کرد و گفت: بهمنظور بهبود و تضمین کیفیت خوراک تولیدی، با بهرهگیری از امکانات آزمایشگاهی کشور، فرایند نظارت و کنترل کیفیت آغاز شده است و دستورالعمل آن نیز شش ماه پیش ابلاغ شده است. وی از فعالیت ۱۸۶ آزمایشگاه در سطح کشور خبر داد و اظهار امیدواری کرد که این مراکز در تضمین کیفیت خوراک آماده عملکرد مثبتی داشته باشند و صنعت دام و طیور بتواند خوراکی استاندارد دریافت کند.
او همچنین تاکید کرد که اتحادیههای دامداران، مرغداران و تولیدکنندگان مرغ تخمگذار باید در این مسیر همکاری لازم را داشته باشند. در خصوص نیاز کشور به نهادههای دامی و خوراک آماده، سیدعلیان بیان کرد که سالانه حدود ۲۷ میلیون تن نهادههایی مانند ذرت، کنجاله سویا، کنجاله آفتابگردان، گندم دامی، سورگوم و غیره به همراه حدود ۱۶ میلیون تن خوراک آماده مورد نیاز است.
وی با اشاره به وابستگی ۸۵ درصدی کشور به واردات این نهادهها، اظهار داشت: با هدف کاهش این وابستگی، اقداماتی برای جایگزینی گیاهان مقاوم به خشکی و شوری بهجای کنجاله سویا و ذرت در مناطق خشک کشور انجام شده است. به گفته وی، این جایگزینیها علاوه بر کاهش وابستگی به واردات، به صرفهجویی در مصرف آب نیز کمک میکند.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه و جایگاه امور دام همچنین خاطرنشان کرد که برنامهای برای کاهش مصرف ذرت از طریق جایگزینی آن با گندم دامی و سورگوم تدوین شده و این طرح برای بررسی و اجرا به معاونت توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی ارسال شده است.