کامیار داهیم با بیان اینکه امسال طرح پایش آنفولانزای فوق حاد پرندگان در سطح مزارع صنعتی و نیمه صنعتی طیور استان اجرا شده است افزود: براساس پایش تاکنون موردی از بیماری در استان آذربایجان غربی مشاهده نشده است.
وی با اشاره به اینکه استان به دلیل مرزی بودن در معرض تهدید بیماری آنفولانزای پرندگان است ادامه داد: این استان هر سال برای مقابله با بیماری آنفولانزای فوق حاد پرندگان آمادگی کامل داشته و همواره سعی می کند که تهدیدات را تحت کنترل داشته باشد تا در این شرایط سخت اتفاق ناگورای رخ ندهد.
ایشان همچنین با بیان اینکه امسال آنفولانزای مرغی تنها در یک مزرعه طیور روستایی در شهرستان میاندوآب مشاهده شد اظهارداشت: طبق گزارشهایی که به دست ما رسیده این بیماری در روستای حاج حسن شهرستان میاندوآب در بین جمعیت طیور بومی اتفاق افتاده مشکل جدی نیست.
مدیرکل دامپزشکی آذربایجان غربی خاطرنشان کرد: به همین منطور اکیپ های نظارت و بازرسی دامپزشکی استان بلافاصله در محل حاضر و پس از بازرسی صورت گرفته متوجه شدند در تعدادی از منازل این روستا طیور آلوده وجود دارد که در این راستا تمام طیور بومی این روستا جمع آوری و به طور کامل معدوم سازی شد.
داهیم تعداد طیور معدوم سازی شده در این روستا را 800 قطعه عنوان و خاطرنشان کرد: پس از معدوم سازی غرامت تمامی مرغ های آلوده از سوی سازمان دامپزشکی به اهالی این روستا پرداخت شد.
ایشان کنترل، تست، نمونه برداری و در صورت مثبت بودن معدوم سازی را از سیاست های این اداره برای مقابله در برابر بیماری آنفولانزای مرغی عنوان کرد و گفت: مراقبت و پایش از مزارع صنعتی طیور در استان هرماه به صورت منظم انجام می شود.
مدیرکل دامپزشکی آذربایجان غربی در ادامه از اعزام 60 اکیپ دامپزشکی به مناسبت دهه فجر به صورت رایگان به مناطق روستایی و عشایری خبر داد و اضافه کرد: این اکیپ ها در بخش های مطب، درمانگاه، بیمارستان، مرکز مایه کوبی خدمات دامپزشکی در امر، معاینه و ویزیت دامها و مشاوره بصورت رایگان ارائه می کنند.