بهترین نژاد مرغ تخمگذار صنعتی کدام است؟
مرغ تخمگذار صنعتی از جمله پرندگانی است که به راحتی پرورش یافته و از فروش تخم مرغ آنها میتوانید به راحتی کسب درآمد کنید. شما میتوانید با بررسی انواع نژاد مرغ تخمگذار صنعتی، بهترین نژاد را متناسب با شرایط و بودجه خود برای پرورش انتخاب کنید. در این نوشتار از نغمه تورنگ به بررسی این نژادها و مقایسه آنها با یکدیگر پرداختهایم.
قیمت روز جوجه گوشتی را از ما بخواهید | شرکت نغمه تورنگ طلایی
09126070959 - 09128890800
پرورش مرغ تخمگذار صنعتی
برای مرغ صنعتی، پرورش در درجه اول بر ویژگی تخمگذاری زیاد تمرکز دارد. در طول دههها، این منجر به افزایش گسترده تعداد تخمهای تولید شده توسط هر مرغ شده است. برای شروع پرورش مرغ تخمگذار صنعتی و دستیابی به سود کافی لازم است در زمینههای مختلف، اطلاعات کافی کسب نمایید. لازم است شما در زمینههایی مانند ویژگیهای ظاهری مرغ تخمگذار، نحوه نگهداری و پرورش، محل نگهداری، مشخصات بستر، پرورش مرغ در قفس یا به صورت صنعتی، انواع نژاد و بهترین نژاد برای پرورش اطلاعات لازم را به دست آورید.
هدف از پرورش مرغ صنعتی تخم گذار، تولید تخم مرغ به منظور استفاده در سبد غذایی است. اما گاهی تخم نطفه دار به منظور جوجه کشی و ادامه نسل جمع آوری میشود. بنابراین جوجههایی که برای این تخمگذاری انتخاب میشوند، دوباره به عنوان مادر گله نیز مورد استفاده قرار میگیرند.
چرا پرورش مرغ تخمگذار
امروزه پرورش مرغ تخمگذار یکی از پردآمدترین کسب و کارهاست، به طوری که پرورش مرغ تخمگذار بیشتر از پرورش مرغ صنعتی مورد توجه قرار گرفته است. در پرورش مرغ تخمگذار اگر بهترین نژاد مرغ تخمگذار را برای خود انتخاب کنید، به سوددهی روزانه دست خواهید یافت ولی در پرورش مرغ گوشتی باید 60 روز وقت و هزینه صرف کرده تا پرورش دهنده به سود کامل دست یابد.
سالهای زیادی از صنعت تولید تخم مرغ میگذرد، اما هنوز هم این ماده مغذی به عنوان یکی از پرطرفدارترین محصولات غذایی شناخته میشود. به هر حال اگر قصد پرورش مرغ تخمگذار صنعتی را دارید، بهتر است به طور اصولی این فرآیند را طی کرده تا به مشکلات زیر برخورد نکنید:
اثرات منفی افزایش تولید تخم مرغ
ژنتیک مرغهای تخمگذار در طول زمان تغییر کرده و منجر به تولید بالای تخممرغ میشود. برای مرغها، این به معنای مسائل رفاهی متعدد مرتبط با تولید زیاد است، از جمله پوکی استخوان، شکستگی استخوان و بیماریهای دستگاه تناسلی که ممکن است در نهایت منجر به مرگ شود. شکستگیهای دردناک استخوان در مرغ تخمگذار شایع است. در واقع، یک مطالعه اخیر نشان داد که بیش از 85 درصد از مرغها در سیستمهای صنعتی دچار شکستگی استخوانهای بودند. این مشکل به طور واضح در نژاد نر وجود نداشت.
حتی اگر مرغها از این مشکلات جان سالم به در ببرند، عمر آنها در مزارع تجاری بسیار کوتاه میشود. مرغهای تخمگذار صنعتی که به این صورت پرورش داده میشوند، در سن 18 ماهگی برای کشتار فرستاده میشوند. حتی مرغهای تخمگذاری که نجات مییابند، ممکن است مانند اجداد وحشیشان عمر نکنند، زیرا به دلیل عوارض سلامتی ناشی از فشار بیش از حد بر روی بدن آنها در نتیجه تولید تخممرغ بالا میرود.

نژادهای مرغ تخمگذار صنعتی
صنعت تخممرغ بین نژادهای مرغ تخمگذار و جوجههای گوشتی که برای گوشت پرورش داده میشوند، تمایز واضحی قائل است.
مرغهای تخمگذار برای تخمگذاری تا حد امکان پرورش داده شده و در زیر نور مصنوعی نگهداری میشوند که برای افزایش بیشتر میزان تخمگذاری طراحی شده است. نتیجه این است که این مرغهای «با عملکرد بالا» به طور متوسط 300 تخم در سال میگذارند.
در نتیجه این نرخ غیر طبیعی تخمگذاری زیاد، بدن مرغهای تخمگذار به سرعت خسته میشود. بیماریها، شکستگیهای استخوان و التهاب مجرای تخمک و همچنین مرگ زودرس از جمله عوارض تخمگذاری بیش از حد است. نژادهای مختلفی برای مرغ تخمگذار صنعتی وجود دارد که در زیر برخی از این نژادها که میتوانید از طریق تورنگ طلایی سفارش دهید را بررسی کردهایم:
پولت تخمگذار ال اس ال
پولت تخمگذار ال اس ال در سن 19 هفتگی یعنی 4 ماه و سه هفتگی شروع به تخمگذاری کرده و تا 18 ماه تخمگذاری با راندمان بالا دارد. این نژاد به طور متوسط روزانه 90 الی 100 متناسب با سنین مختلف، تخم میگذارد. معمولاً بیشتر پرورش دهندگان در ایران تمایل به پرورش مرغ تخمگذار صنعتی ال اس ال دارند. زیرا نسبت به سایر نژادها مقاوت بالاتری داشته و هم این که راندمان تولید بالاتری نسبت به آنها دارد. نژاد ال اس ال همچنین مصرف دان به صرفه تری نسبت به سایر نژادها دارد.
وزن نژاد ال اس ال در سن 90 روزگی به 850 الی 950 گرم خواهد رسید که این سن بهترین سن برای جا به جایی و ورود این نژاد از پولت تخمگذار صنعتی به داخل قفس مرغ تخمگذار است.
پولت تخمگذار هایلاین
مرغ تخمگذار صنعتی های لاین از جمله نژادهای مقاوم و پرتولید در صنعت تخم مرغ است. این نژاد نسبت به انواع مریضی و بیماری و دماهای مختلف مقاوم است. پرورش دهنده اغلب این نژاد را به دلیل مقاومت بسیار بالا نسبت به سرما و گرما در محیطها و مناطق آب و هوایی خیلی سرد یا گرم انتخاب میکند.
در ایران اغلب نژاد مرغ تخمگذار صنعتی هایلاین در استانهای جنوبی کشور مانند فارس، کرمان، خوزستان، سیستان و بلوچستان پرورش داده میشود. این نژاد مقاومريال از جمله نژادهای مرغ تخمگذار صنعتی است که تخم سفید گذاشته و از سویههای مرغ تخم گذار لگهورن محسوب میشود. به طور کلی مرغ تخمگذار هایلاین در ایران دارای سویههای زیر است:
- پولت تخمگذار هایلاین W36: دارای میزان راندمان تولید کمتری است.
- پولت تخمگذار هایلاین W80: این نژاد میزان راندمان تولید بالاتر و خوراک کمتری دارد. به همین دلیل بیشتر در میان پرورش دهندگان محبوب است.
پولت تخمگذار شیور
مرغ تخمگذار صنعتی شیور در بین بسیاری از نژادهای مرغ تخمگذار راندمان تخمگذاری بسیار بالایی داشته و این راندمان تا حدود 97 درصد میباشد. علاوه بر این مصرف دان این نژاد در زمان تخم گذاری به 100 گرم میرسد. همین امر باعث میشود که در بسیار رنگ این نژاد سفید رنگ و با توجه به بلوغ جنسی که دارد، در مراحل آغاز تخم گذاری، ضریب تبدیل بسیار بالایی خواهد داشت. اگر پرورش دهنده تمایل دارید تخم مرغ باکیفیتتری تولید کند، نژاد مرغ تخمگذار صنعتی شیور یکی گزینه عالی برای اوست.

پولت تخمگذار نیک چیک
این نژاد یکی از پرتولیدترین نژادهای مرغ تخمگذار صنعتی است. مرغ تخمگذار نیک چیک دارای راندمان 95 درصدی بوده و مصرف دان بسیار کمی (100 گرم در روز) دارد. نژاد نیک چک از سن 19 هفتگی شروع به تخمگذاری کرده و در واقع میتواند واکسیناسیون شده ولی هنوز تخم گذاری را شروع نکرده باشد.
پولت تخمگذار بونز
مرغ تخمگذار صنعتی بونز دارای میزان مقاومت بسیار بالا نسبت به سایر نژادها بوده و در ضمن دان مصرفی بالاتری نیز دارد. در واقع دان مصرفی آن، حدود 5 گرم بیشتر از سایر نژادها بوده ولی در برابر بسیاری از امراض و بیماریها نسبت به سایر نژادها مقاوم تر است. از لحاظ مقاومت و سلامتی، نرغ تخمگذار بونز در جایگاه بسیار بالایی نسبت به سایر نژادها قرار دارد.
مرغ هلندی پایان دوره
این نژاد از مرغ تخمگذار صنعتی اغلب به عنوان کشتار استفاده میشود. در واقع از نژاد مرغ تخمگذار صنعتی خارج شده و پس از پایان دوره پرورش برای کشتار ارسال میشود. اگر تمایل دارید نژاد مرغ تخمگذار صنعتی هلندی را خریداری کنید، با کارشناسان ما در گروه نغمه تورنگ طلایی تماس بگیرید.
شرایط زندگی مرغها در کارخانه های تخم مرغ
در سراسر جهان، بیش از 7 میلیارد مرغ در کارخانههای تخم مرغ نگهداری میشوند که سالانه بیش از 1.3 تریلیون تخم میگذارند. 500 میلیون مرغ تنها در اروپا نگهداری میشود. در حالی که شرایط در سراسر جهان متفاوت است، اکثر مرغها در یکی از سه نوع محیط پرورش نگهداری میشوند: قفس، انبار، سیستمهای پرورش ارگانیک. برای خرید تجهیزات سالن مرغداری کلیک کنید.

قفس
اکثر مرغهای تخمگذار در قفسهای معمولی زندگی میکنند. این قفسها تنها 550 سانتیمتر مربع فضا برای هر پرنده فراهم میکنند؛ کوچکتر از یک صفحه کاغذ A4. هرچند قفسها ممنوع شدهاند، زیرا مرغها اغلب در قفسهای مستعمرهای غنی شده محدود میشوند که تنها 750 سانتیمتر مربع فضا ارائه میکنند. هر قفس به چندین ناحیه کاربردی تقسیم میشود و بین 60 تا 80 جوجه در هر قفس نگهداری میشوند.
شرایط تنگ قفس باعث میشود که مرغها نتوانند اساسی ترین نیازهای فیزیکی و غریزی خود را برآورده کنند. راه رفتن، باز کردن بالها، حمام کردن با شن و جستجوی غذا در قفس برای مرغ تخمگذار صنعتی بسیار مشکل است. حدود 56 درصد از مرغهای تخمگذار اروپا در سیستمهای قفس مانند نگهداری میشوند.
سیستمهای انبار
در سیستمهای انبار، جوجهها آنقدر با هم زندگی میکنند که مجبور میشوند یک متر مربع را به اشتراک بگذارند. به عنوان مثال، حداکثر 6000 عدد جوجه را میتوان در یک انبار نگهداری کرد. در گروههایی به این بزرگی، جوجهها قادر به ایجاد ساختارهای اجتماعی باثباتی که برای تضمین همزیستی مسالمت آمیز نیاز دارند، نخواهند بود. این شرایط منجر به استرس شدید و درگیری دائمی بین مرغها میشود و شرایط تنگ باعث میشود که جوجههای ضعیفتر نتوانند از جوجههای بزرگ و پرخاشگر فرار کنند. بقیه معمولاً با توری سیمی پوشانده میشود که به پای جوجهها آسیب میرساند.
مزارع ارگانیک
شرایط در سیستمهای ارگانیک به طور کلی شبیه به شرایط سیستمهای آزاد است. جوجهها را میتوان در تراکم تا شش جوجه در هر متر مربع نگهداری کرد. اگرچه اندازه کلنیها طبق قانون به 3000 پرنده محدود شده است، اما این میزان هنوز از ترجیحات گله جوجهها در محیطهای طبیعی که اندازه گروهها از 20 مرغ تجاوز نمیکند بسیار بیشتر است. در نتیجه، درگیری، استرس و آسیب بین جوجهها هنوز هم امری عادی است. سیستمهای پرورش ارگانیک تنها سیستمهای کشاورزی هستند که در آن مرغها به طور طبیعی پرورش داده میشوند.

منتشر شده توسط : نغمه تورنگ طلایی