ساختمان و تاسیسات پرورش اردک (روش صنعتی)
پرورش اردک به روش صنعتی
پرورش صنعتی و یا نیمه صنعتی جوجه اردک های بالغ معمولا در سالن های بسته و نیمه باز انجام میشود در این روش میتوان همانند مرغداری ها ، از سالن های پرورش با تراکم بالا و بدون چراگاه و یا همراه با چراگاه بهره گیری نمود .
در سیستم پرورش بسته و نیمه باز در سالن های صنعتی از ابتدای دوره پرورش تا سن 2 تا 3 هفتگی برای پرورش حدود 10 الی 15 قطعه جوجه اردک و همچنین تا سن بلوغ فقط برای پرورش 4 تا 7 قطعه اردک مناسب خواهد بود. بدیهی است در پرورش بسته امکان تامین برخی از نیازهای طبیعی اردک نظیر آبتنی ، شنا و دسترسی به خزه ها و جلبک ها برای پرنده ها وجود ندارد.برای اردک های تخمگذار و بخصوص مولد پیش بینی چراگاه و محل گردش الزامی است (پرورش نیمه باز )در این روش میتوان جوجه اردک ها را بر روی کف مشبک پرورش داد تا مدفوع آنها به سرعت از دسترس خارج شود و بستر سالن خیس نشود.
جهت کسب اطلاع از قیمت و ثبت سفارش خرید جوجه اردک در سنین مختلف هر چه سریعتر تماس بگیرید.
09128890800 - 09126070959
پرورش اردک به روش نیمه باز
در روش پرورش نیمه باز باید فضای مسقف با بستری مناسب و یک محوطه باز برای گردش اردک ها پیش بینی شود در روش نیمه باز چون فضایی برای گردش اردک در نظر گرفته میشود میتوان فضای مسقف را کوچک تر در نظر گرفت فضای چراگاه برای یک اردک بالغ حدود 5/1 متر مربع میباشداین فضا علاوه بر گردش فضایی برای تامین خوراک پرنده نیز میباشد اگر این فضا با چمن طبیعی باشد امکان مصرف انواع حشرات گیاهان و حتی کرمها را دارد روش نیمه باز نسبت به روش بسته مقرون به صرفه تر میباشد.
معمولا محل پرورش اردک به صورت موقت یا دائم احداث میگردد برای محل موقت میتوان با مصالح دم دستی مثل توری فلزی ،سنگ و چوب یا حداقل هزینه احداث میشود.جایگاه دائمی برای پرورش اردک معمولا از مصالح ساختمانی مثل آجر و سیمان و آهن ساخته میشود پی سازی،دیوار کشی و سقف مناسب و کف سالن با سیمان پوشیده میشود آشیانه موقت معمولا برای نگهداری 20 تا 40 پرنده ساخته میشود به ازای 3 تا 5 قطعه اردک بالغ یک متر مربع فضای مسقف و 5/1 تا 2 متر مربع فضای باز گردشگاه در نظر گرفته میشود گردشگاه را معمولا با توری فلزی میپوشانند تا از ورود حیوانات درنده مصون باشندهمچنین آشیانه اردک باید اصول بهداشتی و رفاهی پرنده تامین باشد باید ساده و با حداقل هزینه احداث گردد.کف آشیانه باید حدود 30 سانتی متر بالا تر از سطح زمین باشد تا از ورود آب به داخل جلوگیری شود طراحی سالن باید به گونه ای باشد که در تابستان خنک و در زمستان گرم باشد درسالن های تجاری استفاده ار هیترهای مناسب و سیستم سرمایشی نظیر کولر و چیلر استفاده شود دمای 33 درجه برای جوجه های تازه متولد شده مناسب است . دمای بین 18 تا 22 درجه سانتی گراد برای پرندگان بالغ مناسب است باید در نظر داشت که تهویه ها را در جای مناسب قرار داد اردک ها رطوبت زیادی هنگام تنفس تولید میکنند ارتفاع مناسب نصب دریچه ها فاصله مناسب از زمین موجب حفظ تهویه مناسب و بستر خشک میشود و جلوگیری میکند از ایجاد بیماری های تنفسی شود برعکس توصیه کارشناسان در مناطق سردسیر اینگونه است که هوای ورودی سالن از دریچه های نزدیک به سقف وارد سالن شود تا پس از برخورد با هوای گرم نواحی سالن گرم شده و سپس به سمت کف جابجا شود و از دریچه های خروجی که در 1 متری کف سالن نصب گردیده اند هوای آلوده به سمت خارج سالن هدایت شود.

روشنایی مورد نیاز در سالن پرورش اردک
روشنایی مورد نیاز در سالن پرورش اردک در طول شبانه روز نیاز به نور حداقل دارند در سالن های نیمه باز با همان نور طبیعی که وارد میشود ولی در سالن های بسته برای تامین نور مصنوعی برای اردک گوشتی یا تخمگذار یک لامپ 40 وات به ازای هر 10متر مربع مساحت سالن کافی است و نیاز نوری را تامین میکند.
تامین هوای تازه و تهویه مورد نیاز سالن پرورش اردک هدف تامین اکسیژن و خروج رطوبت ودفع سموم و گازهای سمی و مضر است میتوان برای تامین هوای تازه از هواکش ها و پنجره (معادل 5 درصد مساحت کف سالن) استفاده کرد.
محاسبه تعداد هواکش های مورد نیاز در سالن با تقسیم طول سالن به عرض آن قابل محاسبه است.برای مثال اگر طول سالن 50متر و عرض آن 10 متر باشد تعداد 5عدد هواکش های مورد نیاز (50 تقسیم بر 10 ) است .(جهت تعیین دقیقتر هواکش مورد نیاز سالن های پرورش در نظر گرفتن ظرفیت هواکش ها اهمیت به سزایی دارد )
تامین دانخوری و آبخوری سالن پرورش اردک
دانخوری مورد نیاز اردک ممکن است به شکل های مختلف طراحی شود .دانخوری های ناودانی مرسوم ترین شکل آنهاست اما استفاده از دانخوری بشقابی به شکل سینی بخصوص در هفته اول پرورش مرسوم است. برای خرید دانخوری دستی اردک و همچنین آبخوری اتوماتیک اردک کلیک کنید و محصول مورد نظر خود را سفارش دهید.
به ازای هر قطعه اردک حداقل 10 سانتی متر دانخوری نیاز است.بنابراین به ازای هر 100 اردک 10 متر دانخوری ناودانی لازم است.اگر دانخوری ها دو طرفه باشد طبیعتا این مقدار به نصف کاهش میابد.
عایق بندی در برابر گرما و سرما بسیار اهمیت دارد اردک ها زمستان را تحمل میکنند ولی از وزش باد متنفرند. در پرورش کوچک مقیاس ،اگر شما در منطقه باد خیز قرار دارید ،اردک های خود را به یک قفس یا آشیانه ایمن که در برابر باد مقاوم است انتقال دهید
اردک ها در روزهای آفتابی زمستان از چریدن در هوای آزاد لذت میبرند اما در برابر وزش باد باید از آنها محافظت کنید.استفاده از ورق های چوبی و یا آجر بعنوان بادشکن میتواند در تمام روز در برابر گرما از آنها محافظت کند آشیانه اردک نیازی به مواد گران قیمت ندارد.برای پوشش کف آشیانه میتوانید از یونجه یا خاک استفاده کنیداین مواد از ورود هوای سرد از قسمت کف سالن ها جلوگیری میکند.یک لایه ضعیف از نی خرد شده در کف آشیانه میتواند عایق مناسبی برای اردک ها باشد به همین دلیل در طبیعت اردک ها از نی ها و کاه برای گرم نگه داشتن خود و جوجه ها استفاده میکنند.

منتشر شده توسط : نغمه تورنگ طلایی