بررسی خاصیت گوشت شترمرغ
گوشت شترمرغ جزو گوشت قرمز محسوب میشود و به سرعت جایگزین گوشت گاو و سایر انواع گوشت قرمز شده است. در این نوشتار از نغمه تورنگ به بررسی خاصیت گوشت شترمرغ پرداخته و یک راهنمای مختصر در مورد همه چیزهایی که میخواهید در مورد گوشت شترمرغ بدانید آوردهایم.
جهت خرید جوجه شترمرغ کلیک کنید و یا با شمارههای ما تماس حاصل فرمایید.
09128890800 - 09126070959
گوشت شترمرغ
گوشت شترمرغ شبیه گوشت گاو با طعمی یکسان است اما از نظر کالری، چربی و کلسترول بسیار کمی دارد. از نظر کالری، گوشت شترمرغ کالری کمتری نسبت به گوشت مرغ، بوقلمون، بره و گاو دارد. این گوشت سرشار از پروتئین است و آهن بیشتری نسبت به گوشت گاو، بره، بوقلمون و مرغ دارد.
بیشتر گوشت شترمرغ عمدتاً در ساق و ران پرنده یافت میشود زیرا در این پرندگان چربی بدن در خارج از ماهیچهها و نه در داخل قلب رسوب میکند. محبوبیت این گوشت ممکن است به دلیل طعم شیرین و لذیذ آن باشد. میتوانید از گوشت شترمرغ در تهیه غذاهایی مانند همبرگر، سوسیس، استیک و فیله استفاده کنید. این گوشت همچنین میتواند به عنوان جایگزینی برای گوشتهای دیگر در دستور العملهای مورد علاقه شما استفاده شود.
لازم به ذکر است که گوشت شترمرغ زودتر پخته میشود زیرا مقدار چربی کمی دارد.
خاصیت گوشت شترمرغ
گوشت شترمرغ قرمز است، زیرا حاوی میوگلوبین بوده، پروتئینی که پس از قرار گرفتن در معرض اکسیژن قرمز میشود. USDA گوشت شترمرغ را از نظر فنی به عنوان مرغ طبقه بندی میکند، اما ظاهر و طعم آن تقریباً شبیه گوشت گاو است و در اکثر دستور العملهایی که به گوشت قرمز نیاز دارند، یک جایگزین عالی برای گوشت گاو است. همانطور که اشاره کردیم، گوشت شترمرغ بسیار کم چرب است؛ استیک چرخ شده معمولاً 95٪ بدون چربی است و فیلهها میتوانند تا 98٪ بدون چربی باشند! اکثر مردم حتی نمیتوانند تفاوت بین گوشت گاو و شترمرغ را تشخیص دهند.
متخصصان سلامت و تغذیه این گوشت را به بیماران خود توصیه کرده و از آنها میخواهند که آن را جایگزین گوشت قرمز که ممکن است منجر به تصلب شرایین شود، نمایند.
مواد مغذی و ویتامینهای گوشت شترمرغ
گوشت شتر مرغ حاوی مواد مغذی زیر است:
- پروتئین
- ویتامین B6
- ویتامین B12
- آهن
- تیامین
- ریبوفلاوین
- نیاسین
- فسفر
- روی
- سلنیوم و غیره
یک تکه گوشت شترمرغ حاوی 22 گرم پروتئین است که حدود نیمی از پروتئین مورد نیاز روزانه است. یک وعده گوشت شترمرغ روزانه 84 درصد ویتامین B12، 51 درصد سلنیوم و حدود یک چهارم نیاسین، ویتامین B6، فسفر و روی را تامین میکند. همچنین حاوی مقدار کمی تیامین اما مقدار قابل توجهی، ریبوفلاوین، اسید پانتوتنیک، آهن، پتاسیم و مس است.

ارزش غذایی گوشت شترمرغ
صد گرم گوشت شترمرغ خام تقریباً 20.22 گرم پروتئین، 71 گرم آب و 165 کیلو کالری دارد. مقدار مواد مغذی شامل:
- ویتامین B1، 182 میلی گرم
- ویتامین B2، 267 میلی گرم
- ویتامین B3، 4 میلی گرم
- ویتامین E، 24 میلی گرم
- ویتامین B12 4 الی 61 میلی گرم
- فولات 7 میلی گرم
- کلسیم 7 میلی گرم
- منیزیم 20 میلی گرم
- پتاسیم 291 میلی گرم
- فسفر 199 میلی گرم
- آهن 2.91 میلی گرم
فواید گوشت شترمرغ برای سلامتی
به طور کلی از خاصیت گوشت شترمرغ میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
گوشت بدون چربی
اگرچه گوشت شترمرغ به طور کلی به عنوان گوشت قرمز در نظر گرفته میشود، اما مطمئناً جنبه تغذیه ای بیشتری نسبت به گوشت قرمز ندارد. این گوشت کالری بسیار کمی داشته و میتوانید به سادگی در هر رژیم غذایی بگنجانید! این خبر خوبی برای افرادی است که میخواهند با خوردن گوشت قرمز وزن خود را کاهش دهند. شترمرغ همچنین پروتئین زیادی برای بدن فراهم میکند که به بدن اجازه میدهد بهتر عضله سازی کند. وقتی بدن شما قدرت بیشتری داشته باشد، میتواند در طول روز، کالری بیشتری بسوزاند، حتی در حال استراحت!
بازیابی انرژی
پروتئین یک ماده مغذی ضروری است که به شما کمک میکند به ورزشهای شدید بپردازید، حتی برای برخی از ترمیمهای سریع عضلات آسیبدیده نیز مفید است. این گوشت حاوی 90 درصد نیاز روزانه شما به آهن است، زیرا در صورت کمبود آهن ممکن است خسته شده و سایر علائم کم خونی را داشته باشید.
بدون قند
گوشت قرمز برای افراد مبتلا به قند خون بالا توصیه نمیشود. زیاده روی در خوردن گوشت قرمز برای قلب به خصوص برای افراد دیابتی مناسب نیست. با این حال، از آنجایی که گوشت شترمرغ بدون قند است، پزشکان میگویند که خوردن گوشت شترمرغ بسیار مفید است، حتی اگر دیابت دارید. شاخص کلسیم شترمرغ صفر بوده و انتظار نمیرود سطح گلوکز شما را افزایش دهد.
سرشار از ویتامین B12
شما میتوانید ویتامین B12 مورد نیاز خود را از این گوشت دریافت کنید. B12 ویتامینی است که اغلب نادیده گرفته میشود، اما فواید فوق العاده ای دارد که شما به آن نیاز دارید. ویتامین B12 خطر ابتلا به بیماریهای عصبی مانند آلزایمر را کاهش میدهد و از سایر علائم پیری مانند از دست دادن حافظه و عملکرد ماهیچهها جلوگیری میکند. با مصرف ویتامین B12 خطر ابتلا به بیماریهای مختلف از جمله سرطان ریه و روده بزرگ را کاهش دهید.
خاصیتهای دیگر گوشت شترمرغ عبارتند از پیشگیری از عفونت، درمان کم خونی، افزایش عملکرد تیروئید و باروری!
دوستدار محیط زیست
اگر گیاهخوار نیستید اما همچنان به محیط زیست اهمیت میدهید، باید بیشتر روی مصرف گوشت شترمرغ در رژیم غذایی خود تمرکز کنید. تحقیقات نشان داده است که پرورش شترمرغ بسیار آسان تر از پرورش گاو است. پرورش شترمرغ همچنین گازهای گلخانه ای بسیار کمتری تولید میکند و تقریباً متان ندارد. به همین دلایل، پرورش شترمرغ در بین کشاورزان هوشیار که تمایلی به انتشار گازهای مضر ندارند، رو به افزایش است.
همچنین نشان داده شده است که تولید گوشت شترمرغ نسبت به سایر گوشتها بهتر و سازگارتر با محیط زیست است. به نظر میرسد بزرگترین ایراد تا کنون قیمت آن بوده که کمی بیشتر از از سایر گوشتها است.

خاصیت گوشت شترمرغ از دیدگاه طب سنتی
این گوشت گرم و خشک است. خوردن آن از درد مفاصل مانند سیاتیک، کمر و پا درد ناشی از سرماخوردگی جلوگیری میکند. گوشت شترمرغ بادهای موجود در دستگاه گوارش و سایر قسمتهای بدن را از بین میبرد. شترمرغ باعث از بین بردن خلط اضافی میشود. افراد گرم مزاج باید گوشت شترمرغ را خیلی کم مصرف کنند.
خوردن این گوشت برای برخی از انواع فلج، بی حسی و بیماریهای عصبی ناشی از انتشار سرما و رطوبت، ارزشمند و موثر است. اگر دچار سرماخوردگی شدهاید و ناراحتیهای مفاصل و اعصاب ناشی از سرماخوردگی دارید، مصرف گوشت شتر مرغ برای شما مناسب است؛ اما این نوع گوشت را به دلیل سنگین بودن دائما مصرف نکنید، علاوه بر این افرادی که معده ضعیف دارند بهتر است از پرخوری پرهیز کنند.
نکاتی در مورد پخت گوشت شترمرغ
برای طعم دادن به این گوشت، آن را در مخلوطی از آبلیمو، روغن زیتون، سیر خرد شده، فلفل قرمز خرد شده، پودر زیره، پودر گشنیز، نمک و فلفل سیاه یا طعم دهنده گوشت سس سویا قرار دهید، سپس گوشت را به سیخ کشیده و کبابی کنید. بهتر است برای پخت این گوشت از مایکروویو استفاده نکنید زیرا باعث خشک شدن گوشت میشود.
گوشت شترمرغ بافت نرم و لطیفی دارد، بنابراین برای جلوگیری از خشک شدن آن نباید زیاد پخته شود. به دلیل چربی کمتر، زمان پخت یک تکه از این گوشت کمتر از زمان پخت گوشت گاو است. برای پختن گوشت شترمرغ، دمای پخت باید به 120 الی 125 درجه فارنهایت برسد. از دماسنج گوشت برای بررسی دما استفاده کنید.
نظر شما در مورد این گوشت لذیذ چیست؟ نظر خود را در بخش نظرات همین پست با دوستانتان به اشتراک بگذارید.

منتشر شده توسط : نغمه تورنگ طلایی